احمد عبيدى Admin
المساهمات : 325 تاريخ التسجيل : 18/02/2008 العمر : 34 الموقع : https://elmhabe.yoo7.com/
| موضوع: {{ملف don }} المتجدد للآكلات المصرية للمبتدآت الخميس مايو 15, 2008 1:49 pm | |
| البط
المقادير عدد 3بصلات كبار عدد 3 معالق كبيرة ارز معلقة ملح صغيرة ملعقة كبيرة كمون نصف ملعقة صغيرة فلفل 2 ملعقة كبيرة سمن للحشو سمن و زيت للتحمير للتشويح _ فصين مستكة _فصين حبهان . الطريقة: نضع حلة على النار فيها ماء و بصلة مقطوعة نصين و ملح و كمون لحد ما يغلي لعمل الحشوة: نخلط البصل بعد تقطيعه بالسكينة تقطيع كبير والارز والملح و الفلفل والكمون و السمن و الكبدة والقنصة المتقطعة صغير و ندعكهم كويس بايدنا نحشى البطة من الفتحة اللى تحت بالعرض بالخلطة بس ما املهاش قوى عشان الارز مايطلعش نى اخيط الفتحة بعد الحشو بخيط و فتلة نضع البطة في الحلة بعد ما غلي الماء لمدة ساعة او ساعة ونصف و بتعرفى السوى لما تنغزيها بالسكينة ما تطلعش دم و تلاقى لحمها طرى حنشوحها زى ما عملنا قبل كدة فى الحمام و نطلعها من الشوربة و يا اما نحطها فى صينية و ندهن وش البطة بالسمن و ندخلها الفرن او نحمرها فى المقلاية بخليط من الزيت و السمن لحد ما تحمر و بالهنا و الشفا
| |
|